Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 13:25 - ОТ КЪДЕ МИ ХРУМНА, ДА МИСЛЯ ЗА ЕВОЛЮЦИЯ?
Автор: gidmastar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2160 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 31.03.2012 21:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Лежах си сутринта в леглото, прегърнал съм детето и си гледах ръката. Ама я гледах с едно такова любопитство. Вдигнах я към прозореца и продължих да я разглеждам. „Трябва да си изрежа ноктите, пак са пораснали.” -  чудно, как от една мисъл можеш да попаднеш в същински водовъртеж от мисли и всяка нова мисъл, да води след себе си друга и да те влачи  към дъното, все по на дълбоко и все по на дълбоко, докато накрая не се удавиш или не се на дрискаш. „Да можеше не само ноктите да ти растат?” – продължих с разсъжденията рано сутринта. „ Защо не растат пръсти или направо цялата ръка? Евентуално крак или ако трябва да избирам, мисля че бих избрал  зъбите.”

 Погледнах към детето. Спи като пън, изморено е горкото. Много ги мъчат в  училище. Вчера донесе една 6 по история. Много важна 6, затова го оставих да поспи.  Обърнах се и продължих да си мисля за глупости. Еволюцията при човека. Напушваме смях. Какво? Еволюция? Да не се обърка?

Аз на 100% съм объркан, то да е една теорията, а те са много, и коя от коя по – хубава, и по фантастична. Голям избор, също като при пазарната икономика има голямо предлагане, следователно има търсене. Истината е някъде по средата, но от толкова лъжа немога да намеря средата.

 Днешният човек – ариеца, в него ми е много трудно да видя еволюция, държи се повече като примат, отколкото като човек. И тази злоба и алчност присъща на маймуните.(Помните как се ловят маймуни?  На въже се завързва кратуна с дупка колкото да си мушне ръката, след това се поставя нещо блестящо вътре и се чака. Маймуната си мушка ръката, хваща блестящото нещо, свива ръката си в юмрук и това е. Много е умна или е много алчна, но не пуска, а дочаква ловеца и става жертва на глупостта, или на алчността.)   Мисля, че е нормално  да си реагира така. Това все пак е един дълъг и изморителен процес на дресура. Живеем за себе си, без душа, без добродетели. Стига да има храна за тялото е достатъчно, а душата, гладна да стои. Тя няма нужда от храна – състрадание, любов, хармония. „ Престани да говориш глупости, гъз такъв!” – крещи дявола в мен. Аз пък му обръщам внимание, козел(!) Изпрател съм го в ноктите, за да мога да го кастря от време на време.

Да се върна на въпроса с еволюцията. Откъде на маймуната и е хрумнало да еволюира? Лежа и си мисля. Първо което ми хрумна: не е харесвала опашката си; когато еволюира е искала да има клитор; не е харесала гърдите си, защото инплантантите няма да стоят добре в това ниско тяло и последно, но не и единствено, е козината. Още в зората на еволюцията е знаела за проблема с космите.  Какво расте постоянно по нашите тела?

 КОСМИ! Гадост – като краста са - растат  на места където най – малко ги желаем.

 Чувал съм и за ушите и носа, че растат цял живот.

 Шанс да растат цял живот имат и половите органи. (Това ми прозвуча като надежда. Не се смейте! Има хора които ще си умрат с тази надежда ), но ако трябва да ги делим, ще се ориентират два лагера вътрешни и външни. Външните горе – долу ги споменах. За вътрешните какво да кажа? За тях по добре да не говоря, че недай си боже да те споходи нещо от нарастващи вътрешни органи.

Еволюция ли е, да ти порасне крак, ръка или от  каквото имаш нужда?

Метаморфоза. При хората липсва. Чувал съм за единични случаи, но само толкова. Има земноводни, които се раждат с хриле и като достигнат някаква зрялост им се появяват бели дробове. Това се случва постоянно в природата, но не се смята за еволюция.  Спора ще те направи свободен или не, ще те унижи и депресира, обаче в спора се ражда истината, факт!

 Винаги има какво да се научи, или да научиш някого, но в повечето случаи, спора е безсмислен, защото и двете страни знаят толкова малко, колкото да им стигне, за да се джавкат. Аргументите им се базират на нищожната  информация която имат. Да вземем за пример акулата. Казват, че тя не е еволюирала, а се говори постоянно за еволюция в природата. Изглежда така както е изглеждала и преди милиони години. Не ми се  вярва, нали отначало е била скарида(?)

Да се върна на човека и той еволюира, факт, но как? Преди години бурно защитавах една моя измислица, че не човек е произлязъл от маймуната, а обратно. Много подигравки съм отнесъл и много спор съм преживял. Мислих, че съм сам в това си твърдение, а се оказа, че имало и други като мен. Рудолф Щайнер е един от защитниците на тази теория, но и тя си има своите неточности и неясноти. Ако трябва да бъда честен си е пълна глупост, но пазарна икономика. Всеки предлага, а кои ще купува? Всъщност, никои не го интересува - лаф да става, а истината е на дъното на океана.

 С помощта на извънземни е друга от теориите. Дошли на Земята да копаят злато, но миньорите - извънземни недоволни от работата, почувствали се експлоатирани, вдигнали бунт. Някои е трябвало да копае злато и какво да измислят извънземните шефове? Естествено, човека! Това трудолюбиво и глупаво същество. Взели кал от Земята, сперма от тях, кръв и сополи и на лице бил снажен хубавец, будала. Така произлязъл първия миньор.  

Последната теория на която ще се спра е уплътняването на душата. Тази ми е най – любима в нея е преплетен вечния спор, кое е първичното материята или съзнанието. Ако попитаме философите те няма как да ни отговорят защото още спорят. Ако попитаме тибетците. Те ще кажат: „Голяма тайна.” Но някои са споделили, че са се пръкнали абсолютно едновременно. Как по - точно? „Голяма тайна.” Ясно! И на вас историята ви е в мъгла.

Духът се е превърнал в материя. Защо по дяволите си направил тази ужасна и глупава грешка?  Каква еволюция и перспектива си видял в човешкото тяло, че така леко си загърбил ефирното.Малко ли ти беше да си преминаваш през скали и през каквото си пожелаеш. Една ненужна, тромава купчина месо. Това е човека. Ако си търсил начин да превърнеш енергията в материя, си успял, но само това ли? Защо сме оставени сами да се оправяме? Защо всичко е забулено в  тайна и най - вече в неяснота? От кога и ти си започнал да се страхуваш? Лимурия ли е посадила страх в теб или Атлантида? Първите са унищожени от огън, а вторите от вода. За нашата цивилизация остават да си изберем от останалите три елемента. Ха – ха – ха! Страхотно! Генофонда е нашето спасение, няма страшно! Съмняваме тази работа. Генофонд от загинали, унищожени цивилизации. Колкото и да е чист материала, на два пъти се скапват цивилизациите, пълен провал, фиаско. Както изглежда и петата върви бавно към своята гибел. Любовта към властолюбието е в гените ни, ако това е унищожило предните, нас не ни чака нещо по различно. От всичката тази глупост си правя един извод, небето на следващата цивилизация ще е с друг цвят. На лимурци и атланти е било червено. Нашето е синьо. На следващите може да е зелено. Да им е честито! Последно за заключение ще кажа:

Каквото и да твърдят учените, човек е произлязъл от родителите си. Ако тръгнем назад по тази стълбица все ще достигнем до прародителите си, за да разберем, че да съществуват те, са били необходими 7 души и така връщайки се назад във времето, разбираме, че нищо неразбираме. Поне аз се лутам в омагьосан кръг, а както знаем кръга няма начало и край. Остава да сме  клонинги, но те имат ли души? 



Тагове:   еволюция,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - Никога няма да разберем мистерията ...
31.03.2012 18:08
Никога няма да разберем мистерията на живота...
Може би така е по- добре.
щом цивилизациите преди нас,не са се спасили-и ние няма да успеем-сигурно е така програмиран цикъла..Иначе няма обяснение факта,че стадото безропотно върви към кланницата!!Програмирани сме.Но кой??
Никой не знае..
Поздравления за темата..и мен ме вълнуваше..но вече ми е все едно:)
цитирай
2. gidmastar - mileidi46
01.04.2012 08:09
Все още тая минимални надежди, че можем да се спасим сами. Топката е в нашето поле, но имам чувството, че играта е спряла.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gidmastar
Категория: Забавление
Прочетен: 1652321
Постинги: 129
Коментари: 1151
Гласове: 21802
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930