Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 11:07 - ЗАРАДИ ЕДНАТА ПУСТА ГОРДОСТ
Автор: gidmastar Категория: Забавление   
Прочетен: 1087 Коментари: 0 Гласове:
5



Тази история е колкото смешна, толкова и трагична. Тя се е случила по нашето Черноморие,в началото на 20 век, когато в България хората са зачитали дадената дума. Нашият герои, живеел в едно селце, което било на 15 километра отдалечено от най-близкият град.Всяка седмица в неделя ходил до градът на пазар.И точно в един такъв ден, той срещнал на пазара, най-красивата жена на света. Направо да си кажем. Праснал го онзи гръм, от които губиш ума и дума и имаш чувството че можеш да повдигнеш, която и да е планина. Заговорил най-красивата жена на света и от дума на дума,така всяка седмица ставал в 5 часа сутринта и тръгвал към близкият град.Двата часа път му се стрували минути, мислейки за любимата си. Дружбата им процъфтявала и те започнали да говорят за брак и деца, нещо толкова нормално, за хора които се обичат и искат да свият гнездо.

Уговорили денят на сватбата.Нашият герой се прибрал на село и зачакал. Дните се нижели бавно,вестите които идвали, пътували дълго.Докато чакал, постоянно мислел за любимата си. Дните се изтекли и дълго очакваният ден дошъл.Поканел гости, пазарил музиканти,подаръци, както си му е реда.

Тъпанът задумкал от сутринта.Гостите насядали около трапезата и както нашият герои, така и те чакали, да видят най- красивата жена, на света.Той поканил цялото село и на всички разказал, за красотата на бъдещата си жена.

Нагиздена с най-хубавият си сукман, чисто нови цървули, забулена от бяло було, което предавало невероятна мистерия и красота се появила. Младите моми, цъкали с устни и кършели пръсти, заведели на осанката и хубостта и.

Нашият герои, посрещнал невестата си. Помогнал и да слезе от биволската каруца и я повел към къщата, преливащ от щастие.Седнали на богато наредената трапеза и веселбата започнала.Музикантите свирили, хората се забавлявали, дошъл  ред да видят най-красивата булка.Нашият герои обърнал невестата към себе си и с две ръце бавно надигнал булото.В този миг музиката спряла,хората зяпнали с уста и никой, ама никой не можел да повярва на очите си. Пред тях открила лице, най-грозната жена на света. Нашият герои гледал и недоумявал,вместо най-красивата жена пред него стояла кака и.В семейството на невестата му, имало закон:

По-малката дъщеря не можело да се ожени първа и затова, изпратели каката.Какво да прави? Ситуацията в която попаднал, е малко да се каже, че била неловка, но сватбата трябвало да продължи, хората били дошли с подаръци, току така сватба не може да се отмени, не и в началото на 20 век.Направил знак на музикантите и веселбата продължила.Така нашият герои се оженил,за най-грозната жена на света.

Какво се случило след това? Ами сами се досещате! Тази жена, не била само грозна.Тя имала най-лошият характер.Ако сестра и била олицетворение на всичко красиво и добро, то тя била толкова злобна,сприхава и заядлива, че превърнала живота му в ад.Закъснеел ли в кръчмата, тя отивала хвърляла му ракията на земята и с хокане го прибирала в къщи.Хванели ли риба, тя правила пая, взела пълен контрол на живота му.И така, от желан брак, получил нежелан, не се отказал и изживял живота си с грозната жена.      




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gidmastar
Категория: Забавление
Прочетен: 1650624
Постинги: 129
Коментари: 1151
Гласове: 21802
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930