Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 18:34 - ТЪМНАТА СТРАНА НА ЛЮБОВТА
Автор: gidmastar Категория: Забавление   
Прочетен: 2592 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Говорейки за любовта не можем да не споменем и за нейната тъмна страна. Ако въобще може да се раздела любовта на две.Тъмната страна на  любовта е като земетресение, унищожава всичко след себе си безпощадно, заличава всеки миг на радост и щастие преживян, превръщайки го в неприятен спомен.

 Задавам си въпроса:

Какъв е смисъла, двама души да продължат да живеят заедно, след като любовта е изгоряла и се е превърнала в ненавист и омраза?

Например:

 Снощи около 1 през нощта силна кавга ме разбуди.  Млади хора се караха, за какво, не разбрах.Виковете бяха силни, истерични и повечето думи бяха неясни. Но ясно се долавяше гневът в тона им.За миг ми се стори, че чух да пищи дете. След 15 минути скандала утихна.Но аз не можах да заспя.Нещо ме мъчеше .Исках да разбера защо се карат, може би друга жена беше намесена, не знам. Но въпросите който изникваха един след друг търсеха отговори.Трябваше по някакъв начин да си отговоря:

Защо омразата побеждава любовта?

Не мога да разбера това:

Цял живот се грижиш за любовта, поливаш, прекопаваш, отделяш цялото си внимание, за да се роди накрая омраза.

Изневяра, ревност(търсеща обяснение) , бой.

НЕЗАДОВОЛЯВАНЕ – някои хора с това се оправдават, че изневеряват, други с липса на ВНИМАНИЕ, трети просто заради СПОРТА. Те всичко си търсят причина за да прекрачат границата или просто се влюбват, но странното е друго, тези които изневеряват откриват нова любов, а рогоносците откриват омраза.Наранените изгарят в езеро от отрицателни чувства, а кръшкачите се къпят  в щастие. Предателството е нещо отвратително, равносилно е на кражба, защото се чувстваш доста празен след като са ти изневерили, предполагам   преживява се, но защо и бой.

И защо за бога продължаваш да живееш с него?

На сутринта, всичко по старому.

Какво ти става? Какви са тези очила?Пак ли си бита? До кога ще траеш?

Въпроси,въпроси,въпроси.

Бездействие.

Минават покрай мен и се държат все едно са влюбени.Леле какви актьори са хората! Любов, не можеш да я разбереш!

 




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackle - Когато двама души си кажат, че се ...
25.03.2010 19:08
Когато двама души си кажат, че се обичат единият винаги лъже! Винаги единият се съмнява в чувствата си несигурен е и така нататък.. а дори и да не е така, любовта е чисто физиологичен процес траещ не повече от 3 години. С цел създаване на потомство и така ......... след три години изкарани с един човек любовта направо си изчезва.. после не е любов, а просто си свикнал с човекът до теб...
А и любовта е подтискаща на моменти. Хората обичаме да имаме лично пространство, време за себе си и други такива, а любовта често пречи на това да си сам, да имаш собствено пространство над което никой няма влияние.. абе сложно е за обяснение, колкото и да си блъскаш главата над тези неща отговорът няма да е един, а няколко, които ще те накарат да се замислиш за още неща, които ще отворят врати към нови и така...
Просто любовта е сложна...
цитирай
2. kass - gidmastar
26.03.2010 09:19
"Минават покрай мен и се държат все едно са влюбени.Леле какви актьори са хората! Любов, не можеш да я разбереш!"

Не е любов, а срам... Хората не обичат да си признават провалите и затова упорито се опитват да променят другия, вместо просто да потърсят друга връзка, спокойна и мила.
цитирай
3. panazea - За съжаление
27.03.2010 21:16
винаги единият обича повече , а другият се оставя да бъде обичан, докато не му омръзне и тогава си търси друг обект.
Хормонът , който е в основата на съвместното съжителство и дълготрайността на връзката , която може да продължи 70 години/толкова живяха баба и дядо и наистина смъртта ги раздели/се нарича ОКСИТОЦИН.Той се произвежда в тялото на някои индивиди в достатъчно количество и тези хора се грижат за децата си , обичат половинката си и са съпричастни към всички останали хора по света.
Тези индивиди , които го произвеждат в недостатъчно количество стават оформени егоисти , те никого не обичат , зарязват децата си , а пък към партньора си проявяват нетърпимост!Тук полът е без значение ,всичко зависи какво количество се изработва в организма!
:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gidmastar
Категория: Забавление
Прочетен: 1653556
Постинги: 129
Коментари: 1151
Гласове: 21802
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930